USA, McDonald's, Mat, Amerika
Nyheter

Amerikanska favoriten Big Mac byter storlek

Många associerar USA med en stor och varierande matkultur. Snabbmatens hemland är var flera stora företag startade sina restauranger, så som Wendy’s, Chipotle, Burger King och Taco Bell. Ett av världens största och mest igenkända företag är naturligtvis McDonalds med deras klassiska Mac-menyer. En av de mest ikoniska burgarna någonsin, the Big Mac, är på väg att ändras för första gången sedan 1967, rapporterar NBC News.

I Ohio, som är en av de största delstaterna i USA, så ska man byta storleken på den klassiska burgaren. Man testar nämligen att byta ut den mot både en större och mindre variant. Den mindre, som kommer att kallas för Big Mac Jr, innehåller endast en hamburgare och skapas för att man lättare ska kunna äta den ”on the go”.

Den större varianten kommer heta Grand Mac och kommer fortfarande att innehålla två hamburgare, men nu är dem större och kommer dessutom med extra ost. Anledningen till bytet ska vara att McDonald’s har gått knackigt de senaste åren och man hoppas nu på att bryta trenden. De nya Big Mac-burgarna kommer att kunna beställas redan i juni. Snabbmatskedjan gick nyligen ut med nyheten om att man ska erbjuda frukostmenyn under hela dagen i USA och i delstaten Missouri kan du dessutom få påfyllning av dina ”french fries”.

Scott Nickell är chef för McDonald’s i Ohio och säger i ett pressmeddelande att han är glad över de nya burgarna: ”Vi har lyckats ta fram nya produkter från en väldigt omtyckt klassiker. Vi lyssnade på våra kunders behov och anpassade oss efter dem. Vi är väldigt nöjda med resultatet”.

McDonald’s i Sverige gick förra året ut med nyheten om att man ska kunna boka bord på utvalda restauranger runt om i landet. Då lagas middagarna av en speciellt utbildad kock och man får en lite lyxigare upplevelse än på den vanliga restaurangen. Sedan dess har bordsbokningen även spridit sig till Storbritannien.

 

Klicka här för fler nyheter om USA

 

Amerikanska favoriten Big Mac byter storlek
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top