trump-jpg
Nyheter

Donald Trump blir president!

Ni läste rätt – Donald Trump blir president! Han har mot alla odds vunnit det amerikanska valet och ska därför nu bli den nästa presidenten i USA! För ett antal år sedan så trodde inte många att detta var möjligt, men det finns ett antal punkter som gjort att Trump blivit framgångsrik. Och med facit i hand kanske det faktiskt inte är så konstigt som man tycker.

Vi har, precis som ni, hört mycket snack om att det här är slutet på riktig demokrati samt att år 2016 kommer gå till historien som det sämsta året någonsin för mänskligheten. Då tänker många på flyktingkrisen, brexit samt detta presidentval. Vad folk dock lätt glömmer är att hela grejen med att ha en demokrati är att allas röst är lika mycket värd. Det spelar ingen roll om du är en fattig bonde i Alabama eller om du är en framgångsrik affärsman på Wall Street – i detta val har dessa personer lika stor makt! Nu har folket sagt sitt och därför är det viktigt att respektera valresultatet.

Felaktigt system som gjorde Trump till president?

Om man ska klaga får man helt enkelt vända sig till systemet. Vem vet, kanske kommer demokratin i USA och andra länder att dö ut, men det kommer antagligen dröja många år. Det är också trist att svenska medier är så väldigt trångsynta när det kommer till det amerikanska valet. Man måste ha förståelse och inte förakt för de människor som röstar på republikanerna. Samma sak kan implementeras i båda brittisk och svensk politik. Varför stänga ute och förakta när man kan vara inbjudande och förstående?

Att Donald Trump blir president tror jag personligen inte kommer påverka amerikansk politik speciellt avsevärt. Eftersom att Trump talat mycket om att USA ska sluta importera produkter från andra länder och istället få fart på sin egen produktion av varor så kan det dock påverka andra länders ekonomi, inte minst Sveriges. Detta ska dock tas med en nypa salt, eftersom att Sverige och USA alltid har haft starka band och knappast kommer förlora dessa på grund av Donald Trump.

Trump är den slutgiltige vinnaren

Herr Trump har inte mycket erfarenhet, vilket talar emot honom. Det är dock svårt att säga hur många beslut som han själv kommer ta. Många runt honom kommer få jobba minst sagt hårt. USA har haft riktigt dåliga presidenter tidigare, exempelvis James Buchanan eller Richard Nixon som är ett lite fräschare exempel. Landet reser sig och världen går inte under.

Vi på Usaportalen.se gratulerar Trump till vinsten! Trist för Hillary och tråkigt att USA inte fick sin första kvinnliga president. Men det var aldrig ett klockrent val, utan snarare en smutskastning mellan två utstickande kandidater.

Donald Trump blir president!
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top