00armsrace-web3-1460144727134-master675
Nyheter

Kalla kriget återupplivas

USA, Ryssland och Kina har påbörjat en jakt efter mindre kärnvapen som inte gör lika stor skada, enligt The New York Times. Denna jakt hotar att återuppliva kalla kriget spänningar mellan dessa länder och den skapar även obalans i den kärnvapenfred som har existerat i världen i över 50 år.

Amerikanska talesmän lägger större delen av skulden på den ryska presidenten Vladmir Putins ovilja att fortsätta bygga på vapenkontrolls-avtalet som skrevs 2010. Andra lägger skulden på Kina som försöker hålla sig i framkanten av teknologin för att kunna vara med och hålla USA i schack. Till sist lägger vissa också skulden på USA för att de vill modernisera kärnvapen för att säkra fred, vilket verkar ge en väldigt motsatt effekt.

President Obama varnade för detta vid ett möte i Washington i början av månaden om just kärnvapen. Han sade då att man måste vara vaksam för den potentiella ökningen av nya, mer dödliga och mer effektiva system som kan leda till ett helt nytt kärnvapenupprustnings-race.

 

Klicka här för fler nyheter om USA

Kalla kriget återupplivas
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top