Klockan i USA

 • Det är inte lätt att hålla koll på vad klockan är i USA. Landet har flera olika tidszoner, vilket gör det svårt att veta exakt vad klockan är i olika städer i USA. Tänk på att "am" är från 00:00 till 11:59 och "pm" är 12:00 till 23:59. Om tiden här nedanför exempelvis skulle vara "11:00am" innebär det alltså att klockan i USA är 11:00 på förmiddagen. 11:00pm blir istället 23:00 på kvällen.

  Tidsskillnaden varierar därför beroende på vilken stad och vilka stater i USA som du vill kolla vad klockan är. Tidsskillnaden i USA är kanske mest påtaglig när man tänker på att det är hela fyra timmars tidsskillnad mellan New York och Los Angeles, de största städerna i USA.

 • New York - Eastern Time

 • Klockan i New York är sex timmar bakom Sverige egen tid. Tidsskillnaden i USA till Europa är alltså minst här.The Big Apple går precis som övriga östkusten i USA efter Eastern Time Zone, förkortat EST - UTC-05:00. Klockan i USA varierar också lite beroende på sommartid/vintertid. Andra städer på USA:s östkusten som går under samma tidszon och tidsskillnad är Washington D.C, Boston, Miami och Philadelphia.

 • Chicago - Central Time

 • Chicago ställer sig efter Central Time Zone, alltså UTC-06:00. Detta gör att man från Sverige får en tidsskillnad till centrala USA på sju timmar. Klockan i denna del av USA är alltså en timme efter östkusten och sju timmar efter Sverige. Andra städer i USA som faller under denna tidszon och tidsskillnad är Dallas, Memphis, Houston och New Orleans.

 • Denver - Mountain Time

 • Denver går efter den kanske härligaste tidszonen i USA, nämligen Mountain Time Zone. Tidsskillnaden i mellanvästern här i USA blir då UTC-07:00. Klockan i USA skiljer sig då två timmar från östkustens tid och en timme från centrala delarna av USA just här. Klockan i Denver, som ligger i USA:s delstat Colorado, är alltså åtta timmar bakom Sverige. Andra städer i USA med samma tidsskillnad är Boise, Phoenix och Albuquerque.

 • Los Angeles - Pacific Time

 • Los Angeles utgår från den exotiskt tilltalande Pacific Time, som står för UTC -08:00. Klockan i USA här på västkusten blir alltså nio timmar bakom Sveriges tid. En tidsskillnad i USA mellan västkusten till östkusten skiljer sig alltså med tre timmar. Andra stora städer där klockan i USA är densamma är Portland, Seattle, Vancouver och San Francisco.

 • Klockan i USA - Övriga tidsskillnader

  Vi har faktiskt två till tidszoner att täcka. De senaste två staterna som blev officiella i USA var Alaska och Hawaii som har lite olika tidsskillnader jämfört med resten av landet. Alaska Time Zone innebär UTC -09:00 och Hawaii-Aleutian Time Zone har UTC -10:00 som benämningen, alltså en tidsskillnad på tio respektive elva timmar bakom Sverige. Klockan i denna del av USA är så pass långt bort man kan komma Sverige tidsmässigt. Under här ser ni tiden i staternas största städer Anchorage och Honolulu.

 • Anchorage - Alaska Time Zone

 • Honolulu Hawaii-Aleutian Time Zone

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top