obama
Nyheter

Obama varnar för kärnvapen

Flera världsledare samlades under fredagen för att diskutera kärnvapen i världen, rapporterar NBC News. President Obama berättade för pressen att det vore förödande om terroristorganisationerna skulle få tag på kärnvapen. ”Det skulle förändra hela vår värld som vi ser den idag”, sa Obama

 

Det råder ingen tvekan om att många är skärrade över de terrordåd som skett, nu inte bara i Afrika och Mellanöstern, utan även i Europa. IS framfart oroar många och skulle man komma över kärnvapen råder det inga tvivel om att dessa skulle kunna komma att användas för att döda fler oskyldiga offer. Obama var tydlig med att understryka att man inte bör underskatta kraften hos terrororganisationen, samtidigt som han kallade dem för ”den mest extrema gruppen på denna planet”.

 

Hittills har de dock inte fått tag i kärnvapen och presidenten påpekade att detta var tack vare en hel världs motarbete mot denna typ av aktioner. ”Jag vill ta ansvar och berätta för oss alla hur lång väg kvar det är tills vi har en säker värld. Kanske kommer vi inte ens få uppleva det under min livstid. Men vi har börjat, och det är ett stort steg.”

 

Klicka här för fler nyheter om USA

Obama varnar för kärnvapen
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top