Om oss

Usaportalen.se gick från idé till verklighet år 2015. Grundtanken var helt enkelt att få en portal med nyheter och info på svenska om USA, ett land som kommit att påverka oss mycket.
Vi som driver sidan har båda varit bosatta i landet och har kommit att älska det amerikanska samhället, allt ifrån den mer öppna politiken till de löjligt stora XL-muggarna på biosalongerna.

På sidan kommer ni få ta del av de senaste nyheterna om amerikanska artister, politiker och idrottsstjärnor. Samtidigt går det att läsa värdefulla guider om USA, så du vet vad du ska se och göra i varje amerikansk stad, hur du tar dig dit och var du ska bo. Du får även svar på vilken pizza du ska äta i New York, varför man inte får missa en Po’Boy i New Orleans eller vilken väg man ska ta för att få ett så bra foto över Hollywoodskylten i Los Angeles som möjligt.

Vi tar mer än gärna emot förslag och tips som kan hjälpa oss att göra sidan bättre. Klicka in på Kontakt för att höra av dig!

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top