brucespringsteen1
Nyheter

Springsteen står upp för ett HBTQ-vänligare USA

I helgen skulle Bruce Springsteen ha spelat i staden Greensboro, North Carolina. Detta blev inte av då artisten själv ställde in evenemanget på grund av en lag som nyligen skapades av staten. Den så kallade ”bathroom”-lagen innebär att transpersoner inte själva får välja om de ska använda sig utav en herr- eller damtoalett. I ett öppet brev på sin hemsida skriver Springsteen att han vill poängtera att det är fruktansvärt och att det inte respekterar allas mänskliga rättigheter.

Lagen gör det även svårare för transpersoner att stämma företag som inte vill vika sig för deras rättigheter, vilket har gjort att stjärnan gått i taket. På grund av detta motarbete som stat så ville inte Bruce Springsteen hjälpa till genom att arrangera ett bra event i North Carolina. Istället uppmärksammar han problemet och sprider de dåliga nyheterna världen över.

Usaportalen står bakom Bruce och tycker han gör helt rätt! You certainly are on fire!

 

Klicka här för fler nyheter om USA

Springsteen står upp för ett HBTQ-vänligare USA
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top