trump-jpg
Nyheter

Trump – ”Abort är mord”

Donald Trump har uttryckt sig i den mycket omtalade abortfrågan. NY Times rapporterar om att Trump,  i en intervju med CBS, sa att han förstår de som tycker att abort är mord, men vill ändå att de nuvarande lagarna om abort ska fortsätta gälla. John Dickerson, värd för CBS, frågade om Trump tyckte att abort var mord. Han svarade ”Jag har mina åsikter om det, men jag vill helst inte kommentera.” Trump avslutade intervjun med att säga ”Jag är inte oense med det påståendet.”

 

En talesman för Trump förtydligade efter intervjun att han menade att lagarna skulle fortsätta gälla tills han blev president, då han skulle försöka ändra dem.

 

Dessa uttalanden kom 2 dagar efter att Trump varit med i en talkshow och sagt att om abort blir olagligt borde det finnas någon slags bestraffning till dem som redan har gjort abort. Efter mycket kritik mot uttalandet tog han tillbaka det på fredagen då han istället sa att bara de som utförde aborten borde bli bestraffade.

 

Klicka här för fler nyheter om USA

Trump – ”Abort är mord”
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top