USA, återuppliva döda, Usaportalen
Nyheter

USA återupplivar dem döda

Någonting revolutionerande håller på att hända. Man håller just nu i USA på att försöka återuppliva döda människor. Ja, ni läste rätt.

BioQuark är ett amerikanskt företag som riktar in sig på biologisk teknik. De har lyckats få tillstånd att utföra ett experiment på 20 patienter som redan blivit dödsförklarade för att se om det går att återliva delar i det centrala nervsystemet i hjärnan, detta rapporterar brittiska tidningen The Telegraph. Forskarna ska testa massvis av olika metoder för att utforska detta, bland annat så kommer de att spruta in stamceller i hjärnan och använda sig av strålbehandling som tidigare har visat sig varit effektiva när man väckt upp patienter som hamnat i koma.

Patienterna som ska vara försökskaniner har tidigare endast vart vid liv tack vare maskiner. De kommer att bli övervakade i flera månader då man kommer att leta efter olika tecken på liv, speciellt i ryggmärgen som kontrollerar både våra andetag och hjärtslag i hjärnans nedre regioner. Forskarna hoppas att detta inte bara kan väcka döda människor till liv, utan även att i framtiden kunna återuppliva utdöda arter.

Ira Pastor är VD för BioQuark och kommenterade allting med orden ”Att få vara en del av ett så otroligt spännande experiment är väldigt kul. BioQuark sätter än en gång ribban högt för andra forskningsorganisationer. Vi hoppas få våra första uppdateringar inom två till tre månader”.

Kroppen lever ofta vidare

Efter att människokroppen förklaras som död så kan fortfarande blodet cirkulera på mra, matsmältiningsprocessen fungerar, sår kan läkas och hormoner kan växa. Det är just på grund av detta som man har förhoppningar  i framtiden om att hjärnan själv också kommer kunna sättas igång igen innan kroppen helt har dött.

Studier pekar också på att elektriska signaler och blodflödet i kroppen fungerar trots det att man tekniskt sett är död. Många andra arter som exempelvis fiskar kan reparera delar av sina hjärnor även efter allvarliga skador, så förhoppningsvis är det någonting vi kan lära oss av.

På jorden har ingen människa lyckats bli återupplivad sedan Jesus dog och återuppstod för drygt 2000 år sedan.

 

Klicka här för fler nyheter om USA

 

USA återupplivar dem döda
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top