USA, Allsvenskan, Fotoboll
Nyheter

USA börjar sända Allsvensk fotboll

Enligt den populära sida World Soccer Talk så kommer man snart kunna se fotboll ifrån Sverige även i USA. Det är företaget Next Sport Generation Network, förkortat NSGN, som köpt upp rättigheterna till Allsvenskan, den svenska högstaligan i fotboll.

NSGN är en streamingtjänst som erbjuder tittarna att kunna se mindre populära ligor via internet. I samband med att man köpte de svenska TV-rättigheterna så kommer man även börja sända den mexikanska ligan, Liga MX. De första sändningarna från den svenska fotbollsligan sker först i september, och antingen engelska eller svenska kommentatorer går att välja till matchen.

Förutom tillskotten av de mexikanska och svenska fotbollsligorna har NSGN sedan tidigare rättigheterna till flera andra ligor som bland annat de japanska, koreanska, ryska och portugisiska högstadivisionerna. På detta sätt hjälper de amerikanarna att se ligor som annars är svåra att få se i USA. En vanlig månad sänder de över 250 livematcher. Bor du i USA fungerar det att kolla via dator, surfplatta och i din mobiltelefon.

I ett motsatt håll så har den svenska streamingjätten Viaplay börjat ta amerikansk fotboll på större allvar och de senaste säsongerna har det ofta varit en bra och kunnig studio på plats under speciellt ”the Sunday night football”. Ingen svensk spelar dock just nu i NFL, men norrmannen Håvard Rugland spelar i Detroit Lions efter några imponerande Youtube-videor som gav honom provspel och sedan kontrakt i USA.

I Allsvenskan har vi sett flera exempel på amerikanska spelare som väljer att komma till Sverige för att spela. De som gjorde störst ”impact” var antagligen Charlie Davies i Hammarby och Alejandro Bedoya i Örebro. Intresset för ”soccer” växer sig större och större i USA och den inhemska ligan MLS har tagit stora steg framåt de senaste åren, både ekonomiskt och sportsligt.

 

Klicka här för fler nyheter om USA

USA börjar sända Allsvensk fotboll
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss

Usaportalen.se är en svensk nyhetsportal som främst rapporterar från amerikanska medier om nyheter från USA. Våra medarbetare jobbar hårt för att nå upp till våra ledord som innebär att vi alltid ska vara i framkant samtidigt som vi kritiskt granskar våra nyheter för att kunna leverera dem som oberoende.

Hela intresset om USA är genomgående någonting som alla i redaktionen brinner för och därför kan vi garantera nyheter med hög kvalitet som helst skrivs på ett amerikanskt sätt. Reseguider och tips på vad man ska se i USA är också något som du kommer kunna ta del av på sidan. Vi tar gärna emot tips och förslag för att kunna förbättra våra amerikanska nyhetsflöden!

Från idé till verkligehet

Grundarna till sidan har själva bott i USA och har alltid haft en stor kärlek till amerikansk nyhetsrapportering och sättet de hanterar media på, som är väldigt annorlunda än vad man är van vid i Sverige. I USA är det viktigt att man ska kunna vara lättsam i intervjuer, gärna skämta i direktsändningar och låta kreativiteten tala för sig! Det gör att amerikanska nyheter blir både roligare och mer oförutsägbara.

Att vara roliga, oförutsägbara och framförallt drivande har alltid varit viktigt för oss på Usaportalen.se och det var med stolthet som vi äntligen gick från en lös idé till verklighet genom att skapa denna nyhetsportal, som kommer erbjuda intervjuer, politiska analyser och övriga nyheter från USA.

Hör av dig

Vi vet att det finns fler svenskar som har ett stort intresse för USA och hoppas att vi får höra från fler av er. Oavsett vad ni vill tipsa eller skriva om angående amerikanska nyheter och USA rent generellt så kommer vi alltid vara tacksamma över inskickat material. Usaportalen.se är en politiskt obunden nyhetssida och vi ser gärna olika typer av inslag hos oss.

Skriv till oss på: info@usaportalen.se

To Top