Svenskar kan nu besöka Los Angeles igen

Svenskar kan nu besöka Los Angeles igen

Det är utan tvekan många som drömmer om att få besöka Los Angeles: kändisarnas stad som aldrig sover. Mycket finns där att se och att uppleva, men nu när Covid19 fortfarande sprider sig är det viktigt att försiktighetsåtgärder tillämpas. I den här artikeln ska vi tala lite om förberedelser inför resan till Los Angeles och även gå in mer på vad det finns att se i den fräcka staden.

 

Glöm inte ditt ESTA resetillstånd

 

Att resa till USA kan du inte göra förrän du har ett ESTA resetillstånd, och detta kan du ansöka om hos ESTA.se. Den här typen av resetillstånd är ett alternativ för dig så länge du reser via luft eller hav och besöker USA som turist, för genomresa eller som affärsresenär. Du får inte stanna i USA i mer än 90 dagar och ESTA resetillstånd är inte heller till för dig som ska jobba eller plugga under en längre tid i USA. Om det endast är en kort turistresa som gäller är ESTA resetillstånd dock ett perfekt val för dig, och det tar inte mer än några minuter att ansöka om.

 

Testa dig mot Covid-19

 

Det stora skälet till att det tidigare har varit så svårt att ta sig in i USA är just på grund av Covid-19. För att vara på den säkra sidan behöver du därför vaccinera dig och sedan ta ett PCR-test innan du flyger till Los Angeles. Testet går ut på att en provtagningspinne förs upp i näsan, och experter kontrollerar sedan provresultaten. Om du inte har Covid-19 och samtidigt har ditt ESTA resetillstånd kan du äntligen få åka till Los Angeles för att njuta av en äkta drömresa.

 

Sevärdheter i Los Angeles som du inte vill gå miste om

 

Då är du redo för din resa till Los Angeles, men det kan vara bra att ha ett hum om vad du ska hitta på när du väl kommer dit. Det finns fler än några få sevärdheter som du inte vill missa när du besöker Los Angeles, och en av dessa är utan tvekan Hollywood Walk of Fame. Här har du chansen att få se de fantastiska kändisgatstenarna som du säkerligen har hört mycket om tidigare.

 

Även Universal Studios, Santa Monica Bay, Runyon Canyon Park och Staples Center är platser som du inte vill missa att besöka. Gör lite research och se om du hittar andra intressanta sevärdheter som intresserar dig i just Los Angeles.