Vilka extra försäkringar behöver man när man ska hyra en bil i USA?

Vilka extra försäkringar behöver man när man ska hyra en bil i USA?

Har du planer på att hyra en bil när du åker utomlands till USA, men vill se till så att det går till på ett så tryggt och säkert sätt som möjligt? Vi ska nedan gå in lite mer på vad du bör ha i åtanke. Om du är intresserad av att redan idag börja titta på uthyrningsmöjligheterna kan du även klicka på följande länk: https://www.biluthyrning.nu/sv-usa/.

 

Varför du bör teckna en hyrbilsförsäkring

 

En hyrbilsförsäkring kommer i de flesta fallen att bestå av en självrisk för hyrbilen och kommer också att täcka förlust av bilnyckeln eller personliga tillhörande föremål och skador på hjul, chassi, fönster samt tak. Olika hyrbilsförsäkringar kan dock skilja sig åt, så det är av yttersta vikt att du verkligen tar reda på vad som ingår så att du kan njuta av din hyrbil utan att känna dig osäker. Att göra ordentligt med research innan du väljer din hyrbilsförsäkring är A och O för en trygg resa som du sent kommer att glömma.

 

Viktig info vid bilhyrning i USA

 

Storleken på självrisken är det som verkligen kan skilja sig från bolag till bolag där mindre verksamheter sannolikt har högre självrisker medan de enorma bolagen kan bjuda på en lägre självrisk. Det kan därför vara gynnsamt att vända dig till ett av de större försäkringsbolagen för att vara på den säkra sidan. Hur stort beloppet är kan också ha att göra med landet som du hyr bilen i.

 

Värt att veta är att en hyrbilsförsäkring alltid kommer att vara del av erbjudandet, men utöver detta är det smart att kika på en självriskeliminering. Så länge du har en händig försäkring kommer du att kunna ge dig av till USA och hyra den där perfekta bilen för dig med gott samvete, så börja kika på de olika försäkringsmöjligheterna.