De tre stora kryptovalutorna | Vilka är de?

De tre stora kryptovalutorna | Vilka är de?

Genom att köpa och sälja kryptovalutor vid de rätta tidpunkterna är det möjligt för en investerare att kamma hem storkovan, men kryptovalutor har fler fördelar än så. De ger dig också förmågan att överföra pengar utan att centralbankerna reglerar eller kontrollerar transaktionerna.

Det finns främst tre kryptovalutor vars popularitet har exploderat, och vi ska tala mer om dessa nedan. Därefter kan du ge dig bort till Aktieskola för att verkligen sätta dig in i hur kryptovalutor fungerar så att du kan göra smarta investeringsval.

Allt började med Bitcoin

Det var just Bitcoin som såg till så att kryptovalutor hamnade på kartan, och detta mynt råkar även vara det första som använde sig av blockkedjeteknologin. Vad detta betyder är att privatpersoner plötsligt fick möjligheten att överföra pengar utan att bankerna blev inblandade.

Det går med andra ord att skicka pengar från en kryptobörs till en annan utan att de centrala bankerna lägger sig i, och samtidigt är du helt anonym. Många uppskattade friheten som Bitcoin förde med sig, och det dröjde inte länge förrän myntet exploderade i popularitet. Med detta i åtanke har det blivit den ledande kryptovalutan i världen.

Ethereums innovativa uppbyggnad

Myntet Ethereum byggde vidare på det som Bitcoin hade skapat, och med sina innovativa och revolutionerande teknologier fick många upp intresset för just den här kryptovalutan. Den unika blockkedjan såg till så att personer världen över fick chansen att bygga upp olika decentraliserade applikationer, och dessa kan bestå av bland annat finansiella tjänster, avstämningssystem och säkerhetsprogram. I skrivande stund håller Ethereum på att överta Bitcoin när det gäller popularitet, och de som investerade i Ethereum tidigt kan skatta sig lyckliga på grund av den enorma tillväxten.

Skämtmyntet som exploderade i popularitet

En valuta vars popularitet kom lite som en överraskning är Dogecoin. Myntet är baserat på internetskämtet vid namn Doge, och skapades för att lägga till en gnutta humor inom världen av kryptoinvesteringar.

När miljardären Elon Musk började twittra om myntet dröjde det dock inte längre förrän ett helt hav av personer började investera i Dogecoin, och inom kort blev det en av de ledande kryptovalutorna i världen. Om du är ute efter att investera i populära mynt kan det därför vara just Bitcoin, Dogecoin och Ethereum som du vill kika närmare på.