Glöm inte bort bra belysning då du inreder

Glöm inte bort bra belysning då du inreder

Oavsett om du har planer på att inreda i amerikansk stil eller en helt annan inredningsstil, så är det viktigt att ha med belysningen i åtanke. Det är dessvärre många som glömmer bort detta! Det finns idag en mängd snygga lampor samt att det även finns olika sorters belysning. Oftast talas det om allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Något som fungerar för alla tre varianter, det är spotlights. Du kan på https://www.lampornu.se/led-lampor/led-spotlampor hitta ett stort utbud av just detta.

En stor fördel med spotlights är just att de går att ha till så mycket. Det eftersom att de dels finns i flera varianter, dels går att ha en och en eller på skena. Det finns även led spotlight.

Smart använda spotlights i olika rum

Ett rum där spotlights verkligen är bra att ha, det är i badrummet. Du kan till exempel satsa på att ha infällda led spot eller att ha dem i en skena. Ofta går de ju att rikta, så att kan få bra ljus för det du ska göra. Även köket är en bra plats att satsa på led spotlight. Dels kan du ha dem en och en ovanför din arbetsbänk, för att se då du förbereder mat, dels ha en i taket, som en allmänbelysning.

Spotlights passar även bra i vardagsrummet, bland annat att rikta mot bokhyllan för att belysa den på ett snyggt sätt. Du kan även ha spottar i hallen!

Variera din belysning

Inom belysning är det som sagt vanligt att ha allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Fundera på vad rummet ska användas till och välj belysning efter det. Du bör ha 5-7 olika ljuskällor i ett normalstort rum. Du kan då med fördel dels satsa på led spot, bordslampor, vägglampor, golvlampor och så vidare. Se även till att placera ut dem på olika höjder om det går.